Je speciaalbier hobby naar een hoger niveau tillen? Dat kan bij Brouwhuis aan de Werf in Alphen aan de Rijn. Ze faciliteren en leren bierliefhebbers om te brouwen.

Met heldere uitleg ga je zelf aan de slag, zo leer je al doende brouwen. Het bier dat je brouwt neem je mee naar huis. Het zijn afhankelijk van de ketel 55 of 110 flessen. Alle spullen zijn aanwezig: de mouten, gist, meetapparatuur, flessen, vaten etc. en ze zorgen natuurlijk dat er hygiënisch gewerkt kan worden en het bier bij een goede temperatuur kan vergisten. Je kan je bier van een eigen etiket voorzien, dat je op de brouwdag kan ontwerpen.

Brouwhuis aan de Werf is een initiatief van Jack van Moorselaar en Frank Wijnands. Vrienden met een passie voor bier die nog iets nieuws toevoegen aan het al mooie Nederlandse bierlandschap. Brouwhuis aan de Werf maakt het mogelijk om op kleine schaal zelf je eigen bier te brouwen. Dit kan alleen of als vrienden, bedrijfs- of familie-uitjes. Ze maken er een gezellige en leerzame dag van en zorgen voor een goede lunch of als je ’s avonds brouwt een lekkere brouwersmaaltijd.

Naast deze brouwmomenten kan je bij het Brouwhuis ook een proeverij boeken of een lidmaatschap aangaan. Met een lidmaatschap als Vriend van de Brouwerij heb je een streepje voor, je krijgt korting op het brouwen en er worden diverse speciale evenementen georganiseerd, zoals als een winterbarbecue en brouwerij-excursie.

De website bevat een kalender waar je zelf een brouwmoment kunt boeken.

Dit blogbericht verscheen recent op Biernet,de grootste biersite van Nederland.