Het speciaalste bier
brouw je zelf

In het Brouwhuis leer je brouwen door het zelf te doen. Je schroot de mout, stelt de hopgift samen, doet de nodige metingen en gaat onder begeleiding aan de slag met een brouwketel. De dag wordt begeleid door Ferry, er zit een lekker lunch bij of als je´s avonds brouwt een lekkere maaltijd, aan het einde van het brouwen sluit je de brouw-dag of avond af met een heerlijk proeverijtje. Na twee weken kan je je eigen bier bottelen en per persoon 24 flesjes van je eigen speciaalbier meenemen naar huis.

Dit alles voor €140,00 p.p.!! 

Een BROUWBON Cadeau geven is ook mogelijk! 

bedrijfsuitje
familieuitje
verjaardag
vriendenactiviteit

Welke bieren kun je brouwen?

Geef dit tijdens het bestelproces door en wij zorgen dat alle ingrediënten voor je klaarstaan!

We brouwen per twee personen op een ketel (soort bier a 48 flesjes) of op onze vier persoons ketel (soort bier a 96 flesjes).

De Porter van Brouwhuis aan de Werf heeft als basis de palemout en een mix van aroma mouten waaronder chocolademout en karamel mout. Dit  levert een volmondige porter op met koffie en chocolade tonen. De toevoeging van de hop voegt een licht kruidige toets toe.

Technische Fiche:

Gisting bovengistend
Kleur: donker bruin EBC 54
Schuim: mousse
Geur: karamel moutig, zoetig en iets fruitig
Smaak: licht moutig, zoet en karamel
Bitterheid: zoet IBU 40
Alcohol: ± 5%

Het feit dat deze bieren zo hoog in hun alcoholpercentage zitten wordt naast de forse stort van mout ook veroorzaakt door toevoeging van suikers aan de mout. De tripel van brouwhuis de werf wordt ook verrijkt met suiker.

Technische Fiche:

Gisting bovengistend
Kleur: Goudblond EBC 13
Schuim: inzakkend laagje
Geur: zoetig soms kruidig
Smaak: zoetig en alcoholisch
Bitterheid: IBU 37
Alcohol: ±8 %

Deze American Pale Ale wordt gehopt met amerikaanse hoppen. De naam is een ode aan Jimmy Carter die in 1978 het verbod op thuisbrouwen in de VS heeft opgeheven wat een grote stimulans is geweest voor de ontwikkeling van de biercultuur in de USA en de wereld.

Technische Fiche:

Gisting bovengistend
Kleur: goud, amber
Schuim: gelijkmatig
Geur: hoppy
Smaak: fruitig
Bitterheid: IBU 47
Alcohol: ±6,5 %

Een mooi blond bier, met diverse mouten.  Voor wie van een gebalanceerd zoet bier houdt.

Technische Fiche:

Gisting bovengistend
Kleur: goud
Schuim: gelijkmatig
Geur: karamelmoutig
Smaak: fris zoet
Bitterheid: IBU 18
Alcohol: ± 6 %

Wil je een etiket op je eigen speciaal bier?

Dat kan! Zie voorbeelden Natuurlijk komt ook de eigen naam van je bier en dat het door jou gebrouwen is op het etiket te staan.

Je kunt een eigen etiket ontwerpen we hebben hiervoor een goed template.

De kosten voor:

96 etiketten €44,00

48 etiketten €22,50

24 etiketten €12,50

Brouwworkshop wat krijg je?

Allereerst een workshop brouwen en na twee weken bottelen in het leuke en goed uitgeruste Brouwhuis aan de Werf, een gezellige en leerzame dag met een lekkere lunch of  heerlijke maaltijd als je ‘s avonds brouwt. De ingrediënten van het recept: mouten, hop en gist. Het bier in wording kan in het brouwhuis vergisten onder geconditioneerde omstandigheden, waarna je het bij ons kan komen bottelen. Flessen (long neck) met een kroonkurk. Wij mikken op 24 flesjes per persoon.  O ja, wij zorgen ook nog voor dozen!

Tegen een extra vergoeding van €12,50- voor 24 etiketten en €22,50 voor 48 etiketten kan je ook nog zelf een etiket ontwerpen met behulp van ons etiket template. Als je dat doet tijdens de brouwdag dan zijn ze met het bottelen binnen.

We sluiten de brouwdag af met een proeverijtje!

Interesse? Gebruik de whatsapp knop of mail me op info@brouwhuisaandewerf.nl en laat je contactgegevens achter.

Het brouwhuis is goed te bereiken met openbaar vervoer vanaf station Alphen aan den Rijn, er is voldoende parkeerruimte voor de deur.

Dag 1 aanvang tien uur

  • Ontvangst koffie
  • Doorlopen van de ingrediënten, brouwstappen en brouwrecept.
  • Aan de slag….
  • Lunch (tijdens koken van de Wort)
  • Aan de slag….
  • Schoonmaken
  • Proeverijtje

Dag 2  (twee weken later) avond

  • Ontvangst koffie
  • Voorbereiden bottelen
  • Bottelen
  • Schoonmaken
  • Afsluiting.

Boek een brouwdatum

Wanneer kan je je eigen bier drinken?

Het bier kan bij brouwhuis aan de Werf geconditioneerd vergisten. Zo brouw je op ambachtelijke wijze een best biertje.
Ongeveer na 2 weken is je bier uitgegist, je kan het dan komen bottelen of tegen een vergoeding door ons laten bottelen en laten opsturen naar een adres binnen Nederland.
Daarna moet het bier dan in ieder geval nog twee weken hergisten op de fles.