Met de volgende beschrijving:

Brouwhuis aan de Werf

 

Brouwhuis aan de Werf

Workshopbrouwerij

Opgericht: 2018
Telefoon: 06-12980737
Email info@brouwhuisaandewerf.nl
Provincie: Zuid-Holland

KvK-nummer: 27362265

Vestiging Brouwhuis aan de Werf

Bezoekadres:
Industrieweg 2b
2404 BZ Alphen aan den Rijn

Proeflokaal: Ja
Rondleidingen: Nee

Geschiedenis
De brouwerij is een initiatief van Frank Wijnands, brouwer eigenaar. De brouwerij is gevestigd op een voormalig industrieterrein. In het Brouwhuis wordt speciaal bierliefhebbers de mogelijkheid geboden zelf eens een speciaal bier te brouwen en een brouwproces te doorlopen van recept naar bottelen. Dit kan bijvoorbeeld als besloten vriendengroep of via open inschrijving. Daarnaast worden er proeverijen georganiseerd om zo de culinaire mogelijkheden van bier onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Ook hiervoor zijn er mogelijkheden voor open inschrijving en/of groepen.

Eigenaren/directie
Frank Wijnands

De stichting erfgoed Nederlandse bier cultuur https://www.nederlandsebiercultuur.nl heeft het volgende doel:

  • Het actueel houden van een register met informatie over de Nederlandse biercultuur in de breedste zin des woords.
  • Het behouden en promoten van het erfgoed van de Nederlandse biercultuur.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:

    • Het beschikbaar stellen van algemene informatie over de biercultuur in Nederland, waaronder de geschiedenis van de brouwerijen en bier in Nederland, beschrijving van (Nederlandse) biertypen en trends, statistische gegevens, gebruiken, et cetera.
    • Het in stand houden en beheren van een register met informatie over de Nederlandse biercultuur waarvan de inhoud onder andere wordt gepubliceerd op de website van de stichting.

Als onafhankelijke informatiebron bundelt de stichting de kennis van bierbrouwers, biersommeliers, bierschrijvers, bierverzamelaars en bierliefhebbers in deze website. De website ging live tijdens de 6e Week van het Nederlandse Bier die plaats vond tussen 11 en 21 mei 2017.