Het speciaalste bier
brouw je zelf

In het brouwhuis leer je in een dag de stappen in het brouwproces, door het brouwen
ook gelijk te gaan doen. Je kiest een van onze recepten en stelt dit zelf samen, schroot de mout en gaat aan de slag onder begeleiding
met een brouwketel. De dag wordt begeleid door Frank, er zit een lekker lunch bij of als je ´s avonds brouwt een brouwers maaltijd
en aan het einde van het brouwen sluit je de brouwdag af met een mini proeverijtje.

Hoe ziet de dag eruit?

Allereerst word je welkom geheten en ontvang je onder het genot van koffie of thee met koek een korte uitleg van het dagprogramma, hygiëne en veiligheid.
Dan volgt uitleg van het bierrecept en dan ga je al aan de slag met het samenstellen van de ingrediënten. Vervolgens krijg je uitleg over de brouwketel en het brouwproces. Tussentijds doe je diverse metingen en bewaak je het brouwproces. Voor de mensen die overdag brouwen is er een  goede lunch en voor de mensen die ’s avonds brouwen een mooie brouwers maaltijd. We sluiten de brouwdag af met een mini proeverijtje.

Welke bieren kun je brouwen?

Geef dit tijdens het bestelproces door en wij zorgen dat alle ingrediënten voor je klaarstaan!

De dubbel van brouwhuis de werf heeft als basis de pilsmout en een mix van aroma mouten waaronder chocolademout en karamel mout en de toevoeging van kandijsuiker. Dit  levert een volmondige donkerbruine dubbel op, zoet en licht karamel.

De toevoeging van de perle hop voegt een licht kruidige toets toe.

De gebruikte gist van Lallemand  Abbaye geeft een kenmerkend fruitig en kruidig aroma , een vleugje banaan en kruidnagel.

Technische Fiche:

Gisting bovengistend
Kleur: donker bruin EBC 54
Schuim: mousse
Geur: karamel moutig, zoetig en iets fruitig
Smaak: licht moutig, zoet en karamel
Bitterheid: zoet IBU 25
Alcohol: ±6,7%

Het feit dat deze bieren zo hoog in hun alcoholpercentage zitten wordt naast de forse stort van mout ook  veroorzaakt door een flinke toevoeging van suikers aan de mout. De tripel van brouwhuis de werf wordt ook verrijkt met suiker. De basis is de pilsmout met een toevoeging van tarwemout en melanoide die voor een mooie blos op onze tripel zorgt. Onze tripel wordt met Amerikaanse hoppen, Cascade en Columbus gehopt. Voor de zogenaamde drooghop wordt Citra toegevoegd in het gistvat.  Dit levert een mooie uitgebalanceerde Tripel op met citrus en grapefruit aroma, maar ook een lichte houttoets.

Technische Fiche:

Gisting bovengistend
Kleur: Goudblond EBC 13
Schuim: inzakkend laagje
Geur: zoetig soms kruidig
Smaak: zoetig en alcoholisch
Bitterheid: IBU 37
Alcohol: ±9,5 %
Deze gedryhopte IPA is bitterder dan een Engelse IPA. De naam is een ode aan Jimmy Carter die in 1978 het verbod op thuis brouwen in de VS heeft opgeheven wat een grote stimulans is geweest voor de ontwikkeling van de biercultuur in de USA en de wereld.

Technische Fiche:

Gisting bovengistend
Kleur: goud, amber
Schuim: ongelijkmatig
Geur: karamelmoutig
Smaak: fruitig, citrus, harsachtig
Bitterheid: IBU 71
Alcohol: ±6 %

Wil je een etiket op je eigen speciaal bier?

Dat kan! In samenwerking met EVO repro bieden wij de mogelijkheid om:
Een standaard etiket te kiezen dat past bij het bier dat je gebrouwen hebt. Zie voorbeelden Natuurlijk komt ook de eigen naam van je bier en dat het door jou gebrouwen is op het etiket te staan.

De kosten zijn voor 120 etiketten €30,00
Voor 65 etiketten €17,50

Je kunt ook een eigen etiket ontwerpen binnen vastgelegde parameters.

De kosten voor 120 etiketten zijn €45,00
Voor 65 etiketten €27,50

Maatwerk

Wil je een ander bier brouwen dan, is dat mogelijk na overleg. Houd er rekening mee dat we speciaal in moeten kopen en er en ander prijskaartje aan kan hangen.

Brouwworkshop wat krijg je?

Allereerst een workshop brouwen en na twee weken bottelen in het leuke en goed uitgeruste Brouwhuis aan de Werf, een gezellige en leerzame dag met een lekkere lunch of brouwersmaaltijd als je ‘s avonds brouwt. De ingrediënten van het recept: mouten, hop en gist. Het Brouwhuis brouwboekje met hierin de brouw processtappen die je gaat doorlopen. Het bier in wording kan in het brouwhuis vergisten onder geconditioneerde omstandigheden, waarna je het bij ons kan komen bottelen. Nieuwe flessen (long neck) met een brouwhuis kroonkurk. Wij mikken op 24 flesjes per persoon.  O ja, wij zorgen ook nog voor dozen! 

Tegen een extra vergoeding van €45,- voor 120 etiketten en €27,50 voor 65 etiketten kan je ook nog zelf een etiket ontwerpen met behulp van ons etiket template. Als je dat doet tijdens de brouwdag dan zijn ze met het bottelen binnen.

We sluiten de brouwdag af met een mini-proeverijtje!

Interesse? Bel me op 0612980737 of mail me op info@brouwhuisaandewerf.nl en laat je contactgegevens achter.

Het brouwhuis is goed te bereiken met openbaar vervoer vanaf station Alphen aan den Rijn, er is voldoende parkeerruimte voor de deur.

Dag 1 aanvang half tien

 • Ontvangst koffie
 • Doorlopen van de ingrediënten, brouwstappen en brouwrecept.
 • Aan de slag….
 • Lunch/ brouwers maaltijd (tijdens koken van de Wort)
 • Aan de slag….
 • Schoonmaken
 • Mini-proeverijtje

Dag 2  (twee weken later) Middag

 • Ontvangst koffie
 • Voorbereiden bottelen
 • Bottelen
 • Schoonmaken
 • Afsluiting.
 • Workshop open inschrijving: de cursus gaat al door bij twee deelnemers de kosten zijn € 87,50 p.p. zie voor data de kalender. Je inschrijving is definitief na betaling.
 • Een besloten workshop: organiseer ik voor minimaal 4 personen, maximaal 8 personen. € 87,50 p.p., je reservering is definitief na betaling.  Een besloten workshop is mogelijk op alle niet open inschrijving data overdag en ´s avonds.

Bekijk hier de brouwdata

Boek hier een datum

Boek een brouwdatum

Wanneer kan je je eigen bier drinken?

Het bier kan bij brouwhuis aan de Werf geconditioneerd vergisten. Zo brouw je op ambachtelijke wijze een best biertje.
Ongeveer na 2 weken is je bier uitgegist, je kan het dan komen bottelen of tegen een vergoeding door ons laten bottelen en laten opsturen naar een adres binnen Nederland.
Daarna moet het bier dan in ieder geval nog twee weken hergisten op de fles.