Het speciaalste bier
brouw je zelf

In het Brouwhuis leer je brouwen door het zelf te doen. Je schroot de mout, stelt de hopgift samen, doet de nodige metingen en gaat onder begeleiding aan de slag met een brouwketel. De dag wordt begeleid door Frank, er zit een lekker lunch bij of als je´s avonds brouwt een lekkere maaltijd aan het einde van het brouwen, sluit je de brouw-dag of avond af met een heerlijk proeverijtje. Na twee weken kan je je eigen bier bottelen en 24 flesjes p.p. van je eigen speciaalbier meenemen naar huis.

Dit alles voor slechts €87,50 p.p.!!

bedrijfsuitje
familieuitje
verjaardag
vriendenactiviteit

Welke bieren kun je brouwen?

Geef dit tijdens het bestelproces door en wij zorgen dat alle ingrediënten voor je klaarstaan!

De dubbel van brouwhuis de werf heeft als basis de pilsmout en een mix van aroma mouten waaronder chocolademout en karamel mout en de toevoeging van kandijsuikersiroop. Dit  levert een volmondige donkerbruine dubbel op, zoet en licht karamel.

De toevoeging van de hop voegt een licht kruidige toets toe.

De gebruikte gist van geeft een kenmerkend fruitig en kruidig aroma.

Technische Fiche:

Gisting bovengistend
Kleur: donker bruin EBC 54
Schuim: mousse
Geur: karamel moutig, zoetig en iets fruitig
Smaak: licht moutig, zoet en karamel
Bitterheid: zoet IBU 25
Alcohol: ±6,7%

Het feit dat deze bieren zo hoog in hun alcoholpercentage zitten wordt naast de forse stort van mout ook  veroorzaakt door een flinke toevoeging van suikers aan de mout. De tripel van brouwhuis de werf wordt ook verrijkt met suiker. De basis is de pilsmout tripel zorgt. Onze tripel wordt met de edele Tettnanger gehopt. Dit levert een mooie uitgebalanceerde Tripel op.

Technische Fiche:

Gisting bovengistend
Kleur: Goudblond EBC 13
Schuim: inzakkend laagje
Geur: zoetig soms kruidig
Smaak: zoetig en alcoholisch
Bitterheid: IBU 37
Alcohol: ±8 %

Deze American Pale Ale wordt gehopt met Columbus, Cascade en Amarillo. De naam is een ode aan Jimmy Carter die in 1978 het verbod op thuisbrouwen in de VS heeft opgeheven wat een grote stimulans is geweest voor de ontwikkeling van de biercultuur in de USA en de wereld.

Technische Fiche:

Gisting bovengistend
Kleur: goud, amber
Schuim: gelijkmatig
Geur: karamelmoutig
Smaak: bloemig
Bitterheid: IBU 47
Alcohol: ±6,5 %

Een mooi blond bier, met diverse mouten, pils, bisquit en lichte tarwemout. Voor wie van een gebalanceerd zoet bier houdt. Gehopt met tetnanger.

Technische Fiche:

Gisting bovengistend
Kleur: goud
Schuim: gelijkmatig
Geur: karamelmoutig
Smaak: fruitig zoet
Bitterheid: IBU 18
Alcohol: ±8 %

Wil je een etiket op je eigen speciaal bier?

Dat kan!  Zie voorbeelden Natuurlijk komt ook de eigen naam van je bier en dat het door jou gebrouwen is op het etiket te staan.

Je kunt een eigen etiket ontwerpen we hebben hiervoor een goed template.

De kosten voor±

120 etiketten zijn €45,00

Voor 65 etiketten €27,50

Voor 24 etiketten 12,50

Brouwworkshop wat krijg je?

Allereerst een workshop brouwen en na twee weken bottelen in het leuke en goed uitgeruste Brouwhuis aan de Werf, een gezellige en leerzame dag met een lekkere lunch of  heerlijke maaltijd als je ‘s avonds brouwt. De ingrediënten van het recept: mouten, hop en gist. Het bier in wording kan in het brouwhuis vergisten onder geconditioneerde omstandigheden, waarna je het bij ons kan komen bottelen. Nieuwe flessen (long neck) met een brouwhuis kroonkurk. Wij mikken op 24 flesjes per persoon.  O ja, wij zorgen ook nog voor dozen! 

Tegen een extra vergoeding van €45,- voor 120 etiketten en €27,50 voor 65 etiketten kan je ook nog zelf een etiket ontwerpen met behulp van ons etiket template. Als je dat doet tijdens de brouwdag dan zijn ze met het bottelen binnen.

We sluiten de brouwdag af met een proeverijtje!

Interesse? Bel me op 0612980737 of mail me op info@brouwhuisaandewerf.nl en laat je contactgegevens achter.

Het brouwhuis is goed te bereiken met openbaar vervoer vanaf station Alphen aan den Rijn, er is voldoende parkeerruimte voor de deur.

Dag 1 aanvang half tien

  • Ontvangst koffie
  • Doorlopen van de ingrediënten, brouwstappen en brouwrecept.
  • Aan de slag….
  • Lunch (tijdens koken van de Wort)
  • Aan de slag….
  • Schoonmaken
  • Proeverijtje

Dag 2  (twee weken later) Middag

  • Ontvangst koffie
  • Voorbereiden bottelen
  • Bottelen
  • Schoonmaken
  • Afsluiting.
  • Workshop open inschrijving: de cursus gaat al door bij twee deelnemers de kosten zijn € 87,50 p.p. zie voor data de kalender. Je inschrijving is definitief na betaling.
  • Een besloten workshop: organiseer ik voor minimaal 4 personen, maximaal 8 personen. € 87,50 p.p., je reservering is definitief na betaling.  Een besloten workshop is mogelijk op alle niet open inschrijving data overdag en ´s avonds.

Bekijk hier de brouwdata

Boek hier een datum

Boek een brouwdatum

[fusion_events cat_slug=”brouwen” past_events=”no” number_posts=”6″ columns=”3″ column_spacing=”” picture_size=”cover” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” content_length=”” excerpt_length=”” strip_html=”” pagination=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]

Wanneer kan je je eigen bier drinken?

Het bier kan bij brouwhuis aan de Werf geconditioneerd vergisten. Zo brouw je op ambachtelijke wijze een best biertje.
Ongeveer na 2 weken is je bier uitgegist, je kan het dan komen bottelen of tegen een vergoeding door ons laten bottelen en laten opsturen naar een adres binnen Nederland.
Daarna moet het bier dan in ieder geval nog twee weken hergisten op de fles.